onsdag 29. juli 2009

Velkommen !


Når man besøker meg blir man hilst velkommen med denne hyggelige lille quilt. Den minder om alle de ting man bør give og som man får når man er sammen.
Mønsteret kommer fra Australien og opprindelig er quilten sydd i mange forskjellige pastellfarger - den ble litt rotete og jeg er glad får inspirasjon fra Lille Stasjon som gjorde at min ble rød og beige - den ble fin syns jeg.
Posted by Picasa

Award


Jeg har fått enda en hyggelig award. Denne har jeg fått fra Linda og fra Grethe. Jeg fikk ikke helt til å flytte bildet, så den har ligget lenge og ventet på å bli blogget om.
Jeg sender den straks tilbake til både Grethe og Linda, som begge to har veldig flotte og meget forskjellige blogger.
De 10 andre awarder må gå til noen av mine deilige og trofaste følgere ;o)
Posted by Picasa

tirsdag 28. juli 2009

Award

Jeg har fått en veldig koselig award fra Grethe med bloggen Flittige hender. Tusinn tusinn takk.

Jeg vil gjerne sende den tilbake til Grethe og også videre til 3 hyggelige bloggere som jeg følger:

Lena med http://lekaquilt.blogspot.com/

Troll og Ting med http://trollogting.blogspot.com/

Mona med http://monashobby.blogspot.com/

fredag 24. juli 2009

Københavner ferie...

Jeg er på ferie hos min søster i København. Vi har hygget oss, vært på Dyrehavsbakken, på museum og spist is i Rungsted havn. Vi har også besøkt noen danske veninder - vi har vært til Banko (og vunnet) og ikke minst har vi set på og laget perlearmbånd. Jeg tror at navnet SMYKKE-OLSEN passer meget godt.

Hun har blitt like gal med armbånd og smykker som jeg er med quiltingen - og det sir ikke så litt.
Jeg er nesten ferdig med det første stitcheri til eventyrteppet, men det gikk ikke så rask som jeg trodde. Jeg tok med fem - he he !!!!

søndag 19. juli 2009


Enda en lille ferietur står for døren. Vi skal på byferie i København hos Moster og Mormor. Litt sytøj skal jo være med i bagagen!
Jeg har fått tegnet opp de første fem blogge til Eventyrteppet av AnnaKa. Jeg er fortsatt usikker på fargerne i teppet - for jeg liker ikke så godt de originalstoffer som er med. Jeg har en serie som hetter Anticipation - rosa, lysblå, lysgul og deilig grønn. Tror det blir disse som blir ramme istedet. Fem grundige stitcherier burde vel være nokk til 6 dagers ferie, eller? Kos dere med bloggene så lenge, jeg kommer straks tilbake ;o)
Posted by Picasa

fredag 17. juli 2009

Feil !

Er det noen som har oppdaget feilen i min blokk? I en av nedenstående blokke er det en tydelig feil som jeg pluselig så når jeg skulle legge blokkene vekk etter gårsdagens syorgie.... Har du funnet feilen? PS - nå er den rettet igjen, da....

torsdag 16. juli 2009

Sydag ;o)

Idag har jeg vært hos en god syveninde - sammen med en tredje hyggelig syveninde. Tre damer, masser av deilig kake og kaffe, rundstykker og annet godt samt masse skravling - det var super flott, det. Kjæresten til syveninden sveipet innom systuen en gang imellom, fikk skravlet ørene fulde og måtte så ta litt luft innen han kom innom igjen. Håper vi ikke har skremt ham for mye!!!
Jeg har kost meg masse og i tillegg fikk jeg sydd to "blogger" på buggy wheel prosjektet. Vi så også på litt bøker og blader, og fikk inspirasjon til nye ting å sy.... Skulle jo tro at jeg hadde nok fra før, men nei da - må ha, bare må ha !
Mannen her i huset mener at stoffene er avhengighetsskapende - og at fabrikantene sprayer på et "kjøpe mer kemikalie" - kanskje han har rett?
Posted by Picasa

onsdag 15. juli 2009

Ferie, byggeri og litt syting


Det er en stund siden jeg hadde siste innlegg. Jeg har vært vært på ferie og ikke minst er byggeriet vårt gått igang. Det tar tid.... På hyttetur i Hemsedal var det kjempefint - men det regnet.


Det er vist den første uke i år hvor det har regnet hver eneste dag - og det blir den eneste riktige ferie vi får til i år. Heldigvis var vi mange på tur og det var masser av prat, moro og håndarbeid ;o) Min søster var med, og hun laver armbånd. De er bare sååååå lekre. Å se og velge ut perler er nesten som å spise godteri. Der gikk derfor flere timer til det enn til sying - men ihvertfald, jeg sydde ovenstående lille stictheri, mens Grete broderte og Hanne lavede armbånd.



Jeg fikk også sydd enda en dresden plate til mitt to års prosjekt - det kommer det sikkert mer om senere.... Imorgen blir en sydag, jeg gleder meg og imens fortsetter byggeprosjektet !


lørdag 4. juli 2009

Miniatyre - min første....


Denne vegg quilt er jeg veldig glad i. Jeg sydde den i en periode som ikke var så lett og hvor jeg ikke kunne overskue store prosjekter. Jeg startet med de enkle blade, som vokset seg til små blomster, som ble applikert på bakstykker til små miniatyreblokker. Tilsammen ble det et ganske fint lille veggbilde, som fortjente håndquilting. Mønsteret i quiltingen er hjemmelaget - hvilket man vist godt kan se..... Jeg klarte ikke å bestemme hvilket stoff jeg skulle bruke til rammen og fikk god hjelp av en koselig syveninde. Ikke engang det stoff jeg fikk av hende klarte jeg å sette på, og valgte til sist et rutete blå stoff. Ruter er faktisk ganske kult!
Hvis en quilt skal karakteriseres som miniatyre tror jeg at de enkelte blogge maks må være 4 eller 4,5" - og selv om jeg ikke har sydd så mange små blogge så har jeg absolut sansen for dem.

Forleden dag fikk jeg besøk av en annen god quilteveninne. Vi har et sykelig prosjekt igang - mange mange små trekanter - vi har sydd hundrevis firkanter av trekantene og trodde at vi skulle igang med sammensying. MEN ak, vi oppdagede at vi hadde begått en lille regnefeil (det er det sikkert bare oss som gjør...) og dagen gikk med til å sy enda fler trekanter! Det ble en ordentlig koselig dag og nå må vi jo bare møtes snart igjen for å begynde sammensyingen - ti hi. Gleder meg til det.
Posted by Picasa

onsdag 1. juli 2009

Fra cactus needle er det en kjempeflott give away - go and see for yourself ;o)