tirsdag 30. mars 2010

Stringquilts

Jeg meldte meg på en utfordring om stringquilts - bruke rester jeg hadde liggende og lage noe fornuftig ut av det. (Se evt linken på høyre side av bloggen). Jeg hadde mange rester fra teppet på bildet - og sydde en stor "plate" med strings. Jeg kuttet de i mindre firkanter og her er noen sat sammen til pute. De trekantede rester (her er det tale om ganske små rester) ble satt sammen til et glasunderlag. Fler string-reste prosjekter er underveis, mangler bare lukkekanter..... De kommer sikkert en av de nærmeste dager.

Snart skal jeg vise hva jeg sydde på hyttetur sist helg - det er vildt, det !

søndag 28. mars 2010

Block two Jelly Roll Quilt Along

Neste blokk i denne morsomme quiltesammenkomst er sydd. Den ligner ikke den første i det hele tatt - men jeg håper de to blokker allikevel blir til en helhet etterhvert som det kommer fler... Neste mønster kommer vist allerede imorgen :o)

torsdag 25. mars 2010

Stringquilt :o)

Jeg er igang med utfordringen om å lage en stringquilt fra LOFT Creations. Jeg hadde strimler tilbake fra "franske fornemmelser" teppet - de var bare litt over 1 inch brede, men jeg syns de var så fine at jeg ikke kunne kaste de. Jeg har sydd de på lerret og etterpå skåret de i firkanter som blir satt sammen igjen senere. Bare følg med, så skal dere snart få sett neste steg :o)

fredag 19. mars 2010

Nytt mysterium ...


Jeg skal på hytte-kose tur i helgen - og det blir helt sikkert sying på programmet. Men ingen internet tilgang. Så da jeg så utfordringen fra 9nas smutthul med et vårmysterium, meldte jeg meg straks, men må vente til neste helg med å gjennomføre prosjektet.... Men ikke gå glipp av moroa - smut over til 9na og bli med du også .....

søndag 14. mars 2010

Jelly Roll Sampler

Jeg er uforbedrelig !!!! Jeg ser en "knap" på en blogg, med en morsom utfordring - og vips er jeg med - hvor er dog selvdisiplinen?????
For en stund siden kjøpte jeg en Jelly Roll som jeg syns hadde veldig fine farger - selvfølgelig uten å vite hva jeg skulle bruke den til. Så da Moose on the Porch pludselig kjørte en quiltalong hadde jeg endelig noe fornuftig å gjøre med den. Det kommer en ny blokk hver 14. dag frem til det er 12 blogger. Hvis jeg syr de etterhvert som mønstrene legges ut er det jo ingen sak, vel? (Med andre ord, dette er en skjult ny BOM - bare at jeg ikke vet hvordan den kommer til å se ut, og at det er dobbel så ofte som normal BOM. JEG ER GAL!

lørdag 13. mars 2010

Hooked !!!


Min gode veninne S var betaget av alle mine quilterier i lang tid. I 7 år forsøkte jeg å overtale hende til at prøve, men ak, forgjeves......En dag viste jeg hende hvordan man syr over pap. Det var en lørdag i januar. Søndag var vi på Lappemakeriet og kjøpte første prosjekt. Etter det har hun vært helt "hooked" og har sydd fantastiske prosjekter. Her er et bilde av "blomstereng" som nærmer seg avsluttningen - sikke et arbeid, men du verden hvor blir det lekkert :o) Jeg skal se om jeg får lov til å legge ut et bilde når teppet er ferdig.

mandag 8. mars 2010

UFO ble til OPAM for mars


Ganske morsomt med alle disse quilteforkortelser, som ingen utenforstående forstår noenting av. UFO, OPAM osv osv


Fra et tidligere prosjekt hadde jeg to kakaoblokke liggende. De skulle ha blitt til et par grytekluter, som jeg egentlig mangler fordi jeg stort set gir bort gryteklutende raskere enn jeg får sydd de. Men da jeg tok ut de to blokke fra skabet syns jeg de fortjente noe mer. Jeg fant noen stoffer fra min ikke så helt ringe beholdning og vupti var det klar en lang løper. Koste meg på mit nye syrom mens jeg sydde den og hørte "SNØMANNEN" av Jo Nesbø på lydbok. Herlig måte å bruke en søndag på :O)

An early OPAM for March :o)