torsdag 31. mars 2011

Finish

I had some problems with publishing this picture. Thanks to Anne who made me aware ! Anyway, here it is.
In the meantime I have started on the BOM: In my garden, and it is turning out really nice. To be shown on this blogg very soon :O)
This blanket is for my sister - it is called "smokefree" and is a gift because she stopped smoking during Christmas. Congratulations!

fredag 25. mars 2011

Våren er her ...


Og snøen trekker seg tilbake. Dette var fra søndag og nå er det en hel meter bart - deilig !!!
Idag har jeg eksamen og sitter foran PC'en hele dagen - på kvelden håper jeg på en tur på syrommet så teppet til søster kan bli ferdigquiltet. Deretter skal jeg igang med min nye BOMMMMMMMMMMM :o)
Deilig å se fram til noe godt etter dagens utfordringer.

søndag 20. mars 2011

Quiltet x2

Jeg er igang med å quilte teppet til min søster. Det blir riktig så romantisk og deilig. På bildet ser du litt av forstykket og litt av bakstykket. Syns det ble herlig sammensetting på bakstykket. Jeg hadde det blomstrede stoffet, og så fant jeg mellemverk og den andre del av bakstykket på Lille Stasjon, mellem masse stoffer som jeg ikke kunne få til å passe inn. Men jeg er superfornøyd med resultatet.
Jeg lagde opp lagene igår og satte i knappenåler. I dag morges var det først vasketøy og rydding, men deretter startet jeg quiltingen. Etter en times tid syns jeg det var bulker på baksiden, og tok ut teppet. JA det var bulker !!!!!
Så var det bare å sette på en god radiokanal med countrymusic og deretter sprette opp quiltingen. Nå er jeg ferdig og har lagt lagene opp igjen, har tråklet på behørig vis, og quiltingen har startet igjen. Trodde jeg skulle bli ferdig idag, men hastverk er lastverk !

torsdag 10. mars 2011

Planning ....


I am planning the summer vacation right now. We will go to Colorado and Wyoming, and yihaaaa - I am looking forward to it. This little quilt is reminding me of the summertimes to come :o)
In the meantime I will be going on a quilt cabin week-end with my quitling buddies. That is going to be sooooo nice. Hope to be showing you the result some time next week.

tirsdag 1. mars 2011

Røykfritt hundeteppe ......

For et par år siden ble min søster 40 år. Jeg sydde et teppe til hende, men syntes det ble litt for kjedelig. Det er laget med en Moda flannel serie som hetter Cafe au lait og har bare beige og brune rutete stoffer. Egentlig er det et koselig og varmt teppe og det passer fint hjemme hos meg...... (Jeg sydde derfor et annet teppe til hende, men det er en annen historie).
Teppet endte med å pynte i en gammel gyngestol, og senere endte det i bunden av hundeburet (det høres verre ut enn det er, men hunden er deilig og fortjener noe fint og godt å ligge på)!!!!

Min søster har hver gang hun har besøkt oss svermet for teppet, og for 1,5 år siden lovet jeg at hun skulle få det hvis hun stoppet å røyke!
Det håpet jeg av hele mitt hjerte hun skulle gjøre men var vel ikke allt for bange for å skulle levere teppet til en eksrøyker (> 25 års med røyk).
Men så julaften i år var det slutt! Og det har hun holdt siden. Så teppet måtte ut til lufting og vask.
Hunden la seg straks på teppet og så på hende med STORE BRUNE ØYNE.

I går var hun så med på Kathrines quiltestue og hjertet løp av med hende. Hun så et fint teppe og sa at hvis jeg sydde det skulle Coco få beholde flannels teppet. Det gikk ikke mange 100 dels sekunder før jeg hadde slått til. Noen av stoffene i teppet hadde jeg hjemme og litt koselig innkjøp er jo bare hyggelig.
Derfor ligger det nå nye stoffer i vasken, og planen for resten av denne dagen er klar : SYING :O)
PS: Og de heklede oldemorsfirkanter..... Jo de er faktisk ment å være en erstattning til Coco, jeg tenkte at noe firkanter sydd på en fleece bit som jeg har fra før, og så blir også det et koselig hundeteppe.
Nå trenger jeg jo ikke det lenger, men det er koselig å hekle litt, så jeg skal nok gjøre det ferdig :O)