lørdag 28. januar 2012

Midt montert !


Midten av Sue Daley's Faith, Love and Hope er montert. Jeg har benyttet Fig Tree's buttercream serie til denne og etter kyndig veiledning valgt mørk bakgrunn. Det blir nokså tøft :O)
Nå er det bare igang med neste runde som er 20 forskjellige blokke som skal skjæres ut i pap, syes og monteres. Første er på plass, så det er bare 19 igjen - tihi.
Har lyttet til lydbok idag - Jussi Adler-Olsen. Det er noen helt rå og uhyggelig spennende bøker han skriver, og så foregår de i de trakte hvor jeg er vokst opp og derfor nokså kjent. Men uf da, hvor han får satt positiviteten på en prøve med de historier han finder på. De er oversatt til både svensk og norsk, så da er det bare å kaste seg ut i det.
Uuuuhyggeligt..... Kan anbefales, en dag du ikke er alene hjemme :O)

PS Har også håndquiltet litt idag. Jeg syr på Kari duken, som bare er såååå flott - men umulig å bli ferdig med når jeg hele tiden fristes til å starte på noe nytt.

Har resten av helgen stort sett for meg selv, så mellom rydding i gamle klær og bilder blir det nok mer sying etter hvert :O)

mandag 23. januar 2012

Endelig !


Det har tatt en fem - seks år å ferdigstille de 8 dekkebrikker som jeg sydde på en hyttetur. Egentlig var vi på tur for å sy "villroser", hvilket jeg gjorde samme stoffserie. Men så ble jeg inspirert til å lage skakke Flying Geese - og de ble til brikker. De fikk relativt raskt de fine blomster men så lå de og ventet noen år på å bli montert og quiltet. Men nå er alle 8 stykker ferdig - velbekomme og - juhuuuuu.

fredag 20. januar 2012

Invitation / invitation :O)



Jeg var med i Pay it Forward og fikk en kjempefin gave (se innlegg) Har du lyst til å  få en gave fra meg? Du får den i løpet av 365 dager. Når du har fått gaven skal du også "pay it forward" til tre andre deltakere. Har du lyst til å bli med?
Invitasjoenen gjelder tre mottakere :O)

Do you want a gift? You will recieve a gift from me before the end of the year. When you have recieved the gift you should post about it and ask three other people to participate.
This invitation is for three people :o)
See here what I received.

torsdag 12. januar 2012

Sak fra før jul ....



Hadde bare lige lyst til å vise en lille sak jeg lavede før jul :O)

tirsdag 3. januar 2012

Snowman Collector !

Endelig !
Jeg er helt ferdig med Snowman Collector. Den ble fin :O)
Den er så stor at det ikke er så enkelt å ta bilde - litt av et prosjekt.
Jeg kjøpte den i 2001 og jeg husker jeg sydde masse på den mens jeg ammet sønnen min - ble sikkert ferdig med blokkene i 2002 og fikk kanskje sydd den sammen ganske raskt etter det. Det er mange søte blokke og her er en av mine favoritter: 
 Men så skulle der altså gå ikke mindre enn 11 år før den blev ferdig! Tråklingen gik greit (sammen med en veninne), men quiltingen av den enorme flate fristet ikke. Jeg gikk i gang med den først for et par år siden, og det gik meget tregt fremover. Jeg maskinsydde lukkekanten i 2010 og trodde jeg da skulle bli ferdig.... men nei, baksiden av lukkekanten var ferdigsydd i slutten av 2011. Det er ni meter lukkekant!
Så fant jeg ut at det manglet litt mer quilting - og saken ble liggende igjen. Jeg sydde litt i desember og håpet å bli ferdig i 2011 - men først idag sydde jeg rundt de siste to blokke.
TA DA!!!!!!!!!!

PS Jeg synes fortsatt den er fin, men både stoffer, mønster og farger er noe jeg slett ikke hadde valgt idag. Lurer på hva jeg skal gjøre med den........ :O)