torsdag 11. juni 2009

Sommeravsluttning på Lierquilten

Onsdag aften samledes en masse glade lappedamer på Lierquiltens sommeravsluttning. Vi mødtes på frukt og juletre gården, hvor Grete serverte rømmegrøt, saft, kaffe og kake. Kjempedeilig.
Mange hadde med en lille ting og det var lodtrekkning hvor mange vannt. Jeg var så heldig å få to koselige grålige stoffer som passer sammen. Haner og hjerter. Det kommer nokk snart noe ut av de som kommer til at kunne ses på bloggen.
Vi snakket om kurs med Helle Løvenskjold som vi skal ha til høsten. Jeg lovde å legge ut noen bilder av tepper med blokke som kan være tema på et sådant kurs.
Oventfor ser dere et bilde av et husteppe, som jeg har vært på kurs med Helle for å lære. Jeg har sydd en kjempeutgave, men man kan jo sy så mange eller få blokke man vil. Teknikken er å legge fler lag stoff oppå hverandre, så bytte rundt på bitene i riktig rekkefølge og sy. På den måte lager man 6 blokke ad gangen. Kjempekult :o)

Jeg vet at Helle underviser i stjerner med samme metodikk. Jeg har sydd sådanne stjerner tidligere sammen med 3 veninner. Jeg ble ikke helt fornøyd med kontrasten, og så er de blitt liggende. Når jeg tok de frem for å ta bilde var de egentlig ikke så ille, så kanskje det blir noe av de allikevel???

Man kan også bruke disse til en løper 6 eller 8 stjerner. Det teppe som Gunn talte om kan dere se på Merete Ellingsens flotte hjemmeside, følg lenken ;o) Meretes

Bilde av den andre løperen legger jeg ut så snart jeg har det. Den hørtes kanskje aller mest fristende ut - med stitcheri og annet....

7 kommentarer:

 1. Husteppet ditt er så kult ! Gamle quilter er gjerne gode venner som det kan være godt å se igjen ;o) Klem fra LeKa

  SvarSlett
 2. Hej, sikke mange flotte ting du har lavet, det er bestemt ikke sidste gang jeg har set på din blog. Hilsen Inge

  SvarSlett
 3. Åhh, det teppet er bare så lekkert! Flere av mine quiltevenner har også gått på dette kurset, og jeg må si at nå angrer jeg på at jeg ikke ble med.

  SvarSlett
 4. Høres ut som om dere hadde en hyggelig sommeravslutning. Gratulerer med gevinsten.

  SvarSlett
 5. Husteppe var jo bare kjempe fint. Men det hadde vært moro å sy slike stjerner, de var kjempe fine.
  Ha en fin tur :0)(0: - meld meg på :0)

  SvarSlett
 6. Så lekkert det teppet var! Nydelige farger og flotte hus. Jeg har alltid likt veldig godt husmotiver, men tror ikke jeg har laget noe med det selv!

  SvarSlett

Velkommen :o)