onsdag 2. september 2009

Hurtigteknikk !

Jeg har lovet å lage en bruksanvisning for hurtig-sammen-sying. Den benyttes når du skal sy mange biter sammen på en rask og enkel måte. Det er flere veier til målet, her viser jeg min metode :o)

Legg opp alle bitene som de skal ligge.Tenk at øverst til venstre er det bit A1 - ved siden av er det B1 og under den er det A2.

Legg alle biter opp på hverandre således at A1 legges oven på A2 som igjen legges opp på A3 osv. Gjør dette med alle rekkene.

Så skal det syes. Rekkene bringes i REKKEFØLGE hen til symaskinen.

Alle 1erne og 2 erne skal nu syes sammen Først A1 mot B1 og uten å klippe snoren i symaskinen syes A2 sammen med B2 osv.


Når alle er sydd sammen klippes snoren til symaskinen og du har en "perlerekke".

Perlerekken åpnes (du kan velge å stryke, men det gjør ikke jeg på dette trin).

Så tar du 3erne frem. Vær nøye med at vende perlerekken sådan at 3erne blir sydd på 2 erne. Hvis det er opned på bitene du syr sammen, må du også være oppmerksom på at sy rett kant på perlerekken (den som vender mot 2er rekke). Nå syr man igen på samme måte. En bit fra treer rekken til øverste "perle" og neste i treer-rekken til neste "perle".

Og når du er ferdig med 3er rekken er det bare å fortsette med firene.


Så har du pludselig sydd alle. Nå syns jeg det er på tide å stryke - annenhver rad i hver retning. Og dernest sy alle langsømmene sammen (best å nåle). Pludselig er du ferdig !!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen :o)